Daniela Andersson

Nytt stall!
I höst blir det en stor förändring på hästfronten - vilket ska bli både otroligt roligt och väldigt sorgligt. Jag kommer nämnligen att, efter tio år, byta stall!
 
Natten till i lördags fick vi ett SMS från stallägaren som berättade att boxverksamheten kommer att läggas ner helt för att istället satsa enbart på lösdrift. Lösdrift är förstås inget alternativ för Ozone som varken kan gå ihop med andra hästar i hagen eller skulle trivas med att stå ute dygnet runt, vilket innebar att ett hysteriskt letande efter boxplats tog fart i samma sekund som jag kom hem från Italien i lördags förmiddag!
 
I och med den stora foderbristen på grund av sommarens torka har letandet efter en boxplats inte varit det lättaste! Skyhöga stallhyror (på grund av skyhöga foderpriser) som motsvarar månadshyran på en trea i Uppsala och stall som trots att de inte är fulla inte tar in fler hästar på grund av att de inte fått in tillräckligt med hö har gjort det hela minst sagt problematiskt. Nu har det förhoppningsvis löst sig bättre än jag vågat hoppas, jag berättar mer om det när allt är klart!
 
Det känns förstås på många sätt väldigt sorgligt att byta stall. Jag har ju trots allt haft mina hästar på stall Fjällen sedan jag var tio år, vilket innebär att detta blir min tionde sommar där. Stallet har varit en så stor del av min uppväxt, platsen jag har spenderat varenda kväll på oavsett vad som annars pågått i livet, varenda sommarlov, varenda julafton, varenda regnig höstdag och varenda strålande sommardag. Mellan stall Fjällens grönmålade väggar har jag upplevt de största sorgerna i mitt liv och såklart även de lyckligaste stunderna! Det har varit en fantastisk plats att växa upp på där jag har lärt känna fantastiska människor och formats till den jag är idag. 365 dagar på ett år, tio år och i genomsnitt tre timmar om dagen = 10 950 timmar spenderade på stall Fjällen. Galet! 
 
Men samtidigt måste jag säga att det känns som att en tyngd lyfts från mina axlar på många sätt. I höst börjar jag mina universitetsstudier och kommer att sitta på ett tåg tre timmar om dagen och ha hundratals sidor kurslitteratur att läsa varje vecka. I kombination med det vill jag, förutsatt att Ozone är frisk, kunna träna ordentligt hela vintern för att komma tillbaka till tävlingsbanorna starkare än någonsin i vår. Förra vintern var det hopplöst att stå i ett stall utan ridhus. En genomfrusen ridbana och plugg upp över öronen som gjorde det omöjligt att hinna lasta och åka till ridhus så ofta som jag behövt resulterade i en nedåtgående spiral för mig och Ozone och vi fick en enorm svacka som vi inte började ta oss ur förrän i våras. Jag har länge vetat att för min ridutvecklings skull borde jag verkligen flytta till ett stall med ridhus, men av emotionella skäl skulle jag aldrig ha gjort det om jag inte blev absolut tvungen. Så det här var liksom sparken i baken jag behövde för att äntligen göra det nödvändiga! Och i och med det ser hösten lite ljusare ut, det kommer bli mycket lättare för mig att kombinera hästarna med plugget och pendlandet.
 
Nu får vi helt enkelt hålla tummarna för att allt går i lås!
 
 
Ellinor

Spännande med förändring ändå! Jag blir lite nyfiken på vad som händer med stall fjällen, måste nästan åka förbi och hälsa på någon dag. ;-)

Svar: Jaa, du får göra det innan alla flyttar! :) Tråkigt med Ariel, håller tummarna för att hon blir frisk snabbt!
Daniela Andersson

ida

Lever dina föräldrar tillsammans?
Du skriver alltid att du gör saker med din mamma men aldrig med pappa

Svar: Jaa det gör dem! Men i och med att mamma och jag har hästintresset gemensamt spenderar vi väldigt mycket tid ihop :)
Daniela Andersson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress