Daniela Andersson

Tällberg!
 
 
 
 
Min farmor och farfar har en sommarstuga i Leksand där jag spenderade hela somrarna som barn. Nu för tiden blir det sällan av att jag är där mer än en vecka varje sommar, men hur få dagar jag än är där är Tällberg alltid ett givet utflyktsmål för mig och mamma! Tällberg är en by, inte långt från Leksand, med en fantastisk utsikt över Siljan (Sveriges sjätte största sjö), med flera mysiga fikaställen och charmiga hantverksbutiker som säljer fantastiskt söta saker! En perfekt plats att spendera en ledig sommardag!
 
 
 
 
Tällberg är fullt av urgulliga timmerhus och fäbodar i äkta Dalarna-anda!
 
 
 
 
 
Jag älskar att kika i butiken "Hemsjölden", som bland annat säljer inredning med kurbitsmotiv (ni vet, de typiska målade Dalarna-blommorna)! Kurbitsmotiven kan bli en supersöt färklick hemma på exempelvis en i övrigt färglös vägg!
 
 
 
 
 
 
 
Gammeldags godis säljs i en hantverksbutik som är som tagen ur Astrid Lindgrens berättelse om Kajsa Kavat när hon säljer karameller på marknaden. Så himla mysigt! Bara jag som inte kan få nog av knäckklubbor?
 
 
Obligatoriskt är att besöket på Tällberg måste avslutas med våfflor med hemmagjord sylt och grädde och äppelmust! Vad kan möjligen ge mer sommarkänsla än det?
 
 
 
 
Gremlin

Det ser mysigt ut

Ida

Det spelar ju ingen roll vilken blogg man tillhör om man aldrig använder den

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress