Daniela Andersson

Veterinärbesök!
 
Under den en och en halv vecka Ozone har fått påbörja sin igångsättning (efter att hon fick en fraktur på griffelbenet under terrängen i Mantorp i April) har jag inte tyckt att hon känts helt och hållet jämn. Veterinären vi varit hos tyckte att jag skulle rida på lite lugnt i alla fall, men pedantisk som man är med sin häst bestämde vi oss för att ta Oz till veterinären vi brukar ha för en second opinion, bara för att vara på säkra sidan! 
 
Det visade sig att det mycket riktigt var en liten hälta jag känt på henne, men inte främst på benet med frakturen utan på höger fram! Vi bedövade hovleden och då blev hon direkt ohalt, så nu har hon fått lite kortison i den leden. Som tur var var det ingen större grej, utan hon borde vara fräsch igen vid återbesöket 18 juni! Vid longering var hon fortfarande lite oren på vänster fram där hon fick frakturen också. För säkerhetsskull röntgade vi benet igen och ultraljudade för att se så att inte gaffelbandet eller några andra mjukdelar kring frakturen var trasiga. Allt såg bra ut, men benstumpen som är kvar var fortfarande lite irriterad och behövde även den någon vecka till på sig att stabilisera sig och läka ordentligt.
 
Kort sagt kan man säga att det var tur att vi bestämde oss för att göra en till uppcheckning istället för att träna på och hindra läkandet! Som jag alltid brukar säga är det utan undantag bättre att kolla upp sin häst en gång för mycket än en gång för lite!
 
 
 
emma

åh vilken snygg hjälm

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress