Daniela Andersson

Spring at Wenngarn Castle!
Solsken och vårblom innebär självklart en dagsutflykt till Wenngarn slott för mig och mamma, precis som varje år! Får några år sedan red vi på islandshäst-turridning vid slottet på sensommaren och fick galoppera genom gyllene havrefält och tusentals solrosor. Efter det har jag varit fullkomligt förtrollad av trädgården som hör till slottet, inte bara på sensommaren utan året om! Mamma och jag åker dit minst en gång varje årstid för att promenera omkring i trädgården och titta på äppelblom, solrosor, eller träd i brinnande höstfärger. Och så såklart passa på att fika lite! 
 
 
Slottet, lika vackert som alltid med sin solgula färg! Det roliga med Wenngarn, som kallats "Sveriges öppnaste slott" är att det är öppet för alla, såväl slottsträdgården som slottet i sig! Inuti slottet finns ett litet café, en kyrka och fantastiska väggmålningar som är obligatoriska att beundra varje gång vi åker hit.
 
 
Vi började med en promenad runt i den lummiga slottsträdgården, där allt blommade för fullt fortfarande! 
 
 
 
 
En sådan här sagolik allé drömmer jag om att ska leda upp till mitt hus i framtiden! 
 
 
 
 
Tack vare Wenngarns biodling är träden alltid fulla med frukt på sensommaren! Men en promenad runt i trädgården är kanske inget för den med bifobi...
 
 
 
 
 ZARA kjol    RIEKER sneakers    EDBLAD halsband    EDBLAD örhängen    RALPH LAUREN  väska
 
 
 
Och som alla bra dagsutflykter avslutades våran med mat! Vi brukar vanligtvis fika inne i slottet, men den här gången var tiden mer rätt för lunch. Precis bredvid slottet ligger Dammstugan som serverar mat lagad på närproducerade och ekologiska råvaror! Supergott och dessutom miljövänligt, kan det bli bättre?
 
 
 
 
Jag beställde en vedugnspizza med skinka, oliver, ruccola och pesto, yum! Mamma valde haloumiburgaren med Wenngarns egen äppelmust som verkligen smakade som sommar i ett glas!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress