Daniela Andersson

Tre böcker att ta med till stranden i sommar!
 
Värmeböljan som dragit in över Sverige de senaste veckorna kan ju bara betyda en sak - dags för SOL och BAD!
Igår flydde jag och mamma jobbet redan vid lunchtid för att njuta av eftermiddagen på stranden i varsin solstol! Eftersom att det var mitt på dagen och mitt i veckan var vi nästan ensama i vårt hörn av stranden, det i kombination med en bra bok är nog det bästa receptet för optimal avkoppling!
 
Varese jag bara ska till stranden som på mysig dagsutflykt eller på en veckas solsemester på någon tropisk plats är böcker den viktigaste ingridiensen för den perfekta upplevelsen! Jag älskar att läsa, men om jag ska vara helt ärlig så är stranden den enda platsen där jag verkligen tycks kunna få ro att läsa och verkligen njuta av en bok nu för tiden. Om det är det fridfulla ljudet av vågorna som slår mot stranden, att mobiltelefonen ofta glöms länst ner i strandväskan, eller kanske en kombination av båda, som gör det vet jag inte, men stranden är den perfekta platsen för mig att börja beta av den lååånga listan av böcker jag sagt att "den skulle jag vilja läsa" de senaste åren!
 
I sommar har jag lovat mig själv att verkigen ta mig tid att läsa så mycket jag kan, så jag har under ett par månader börjat samla på mig de perfekta böckerna som jag vill läsa. Jag är lite av en allätare när det kommer till böcker - jag njuter av allt från klassiker till lättsam, romantisk chic-lit och självhjälps-böcker beroende på vad jag känner för för stunden, och därför släpar jag ofta med mig mer än en bok till stranden varje gång. De här tre böckerna fick följa med i strandväskan igår, en perfekt mix av helt olika litteratur för alla tänkbara humör! 
 
 
 
#1 Frankenstein 
 
"Frankenstein" har jag velat läsa sedan litteraturundervisningen på gymnasiet då min favoritlärare öppnade upp mina ögon för klassikerna! Tidigare hade jag bara läst lättare litteratur, men efter att ha läst flera klassiker under gymnasieåren har jag verkligen lärt mig att uppskatta och fascineras av skickligheten hos många författare och hur starkt man kan påverka någon med det skrivna ordet! Jag tänker att Frankenstein är en perfekt blandning av det jag gillar - en spännande och medryckande historia som gör att den inte känns så tung att läsa samtidigt som Mary Shelley är en fantastisk författare som formulerar sig på ett väldigt vackert sätt!
 
#2 Mitt nya jag 
 
"Mitt nya jag" är en romantisk komedi i bokform! Om du som jag inte kan få nog av TV-serier som Sex and the city eller Friends så kommer du att älska Sophie Kinsellas böcker! Sophie Kinsella är för övrigt författare till boken "Confessions of a shopaholic" som den romantiska komedin med samma namn är baserad på. Otroligt lättsamma, "feel good" romaner som går rasande fort att läsa (trots att jag läser extremt långsamt)!
 
#3 How to be Parisian wherever you are
 
"How to be Parisian wherever you are" är skriven av franska stilikoner och avslöjar hemligheten bakom den parisiska "je ne sais quoi"-stilen (den parisiska kvinnans förmåga att se helt perfekt ut, samtidigt som det ser ut som att hon inte har ansträngt sig alls). En bok full av humor och stiltips! Om du som jag fascineras av den parisiska stilen så kommer du älska det här lilla guldkornet!
  
(null)

 
 

emma

åh ska titta närmare på boken om stilar :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress