Daniela Andersson

Sadelutprovning!
Igår hade vi Lena från Glada Hästen i Spiltan ute för att prova ut en ny dressyrsadel! SÅ SKÖNT! Min gamla dressyrsadel passade inte på Dia, och då hon blev ganska ordentligt tjock efter sommarbete och helvila har jag inte velat prova ut någon ny sadel förrän hon är i normalhull igen. Alltså har jag ridit sedan i somras i bara hoppsadel. Ska bli så underbart att kunna trimma i en dressyrsadel igen, och få position och stabilitet lite mer gratis än i hoppsadeln.
 
Lena har hjälpt mig hitta sadlar i hur många år som helst, och det är så bra för hon vet verkligen precis vad jag är ute efter. Djup sits, mycket klossar och smal midja. Hon hade med sig tre sadlar igår, vilka alla var väldigt bra alternativ, men valet föll tillslut på en Jeremy Rudge! Hade en Jeremy Rudge hoppsadel till min gamla ponny Moonlight och det har varit min favorit genom tiderna. Minns att det var världens sorg när den sadeln inte passade på Herkules när vi köpte honom. Men efter ett ridpass i den här sadeln skulle jag vilja påstå att jag älskar den lika mycket! Den är verkligen perfekt både för mig och Dia på alla sätt och vis. Är så himla nöjd!
 
Lena hade hållt en Jaguar till mig i ett par veckor, och både hon och jag var nästan tvärsäkra på att det skulle bli den sadeln innan vi provade dem. Det var dock så roligt att se, för i Jaguaren fick jag mycket mer rörelsefrihet och min sits blev mindre stadig än i Jeremy Rudgen (och även än i Wellingtonsadeln som jag också provade), vilket påverkade Dia något enormt! Jaguaren var nummer två av sadlarna vi provade, och genast när jag började rida i den blev Dia mycket ostadigare, vingligare och mindre nöjd. Jag trodde först att det var för att hon började bli trött, men när jag sedan provade Jeremy Rudgen var hon hur stabil som helst igen. Lustigt att se hur mycket en sadel kan påverka, trots att den faktiskt passar hästen bra! För sadeln låg hur bra som helst på Dia, saken var bara den att min sits och ridning blev annorlunda. Som mamma konstaterade - hade man provridit en häst som gick som Dia gjorde men Jaguaren hade man inte köpt den hästen, men hade hästen gått som hon gjorde i Jeremy Rudgen hade man köpt hästen på en gång. Så intressant!
 
Hur som helst är jag supernöjd, och otroligt taggad på att få trimma i min nya sadel idag!
 
 
Dia fick ha sin kompis Marwin inne som sällskap under sadelutprovningen för att hålla nerverna i chack.
 
 
Marwin var minst sagt sugen på Dias supermumsiga hästgodisar med hallonsmak
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress