Daniela Andersson

Ozone är ohalt!
 
Hej hörrni! Nu var det verkligen länge sedan senast, och det glädjer mig verkligen att se att så många av er fortfarande kikar in här ibland! Det har hänt mycket sedan senast - därav det långa blogguppehållet - alldeles för mycket för att ta upp i bara ett inlägg. Men först och främst har jag en väldigt god nyhet att dela med mig av! Ozone är äntligen ohalt!
 
Efter många turer fram och tillbaka sedan i April 2018, visade det sig med hjälp av MR att Ozone har en genetisk, kronisk sjukdom som är vanlig hos fullblod. Sjukdomen innebär att hennes strålben långsamt bryts ner. Den dåliga nyheten är att sjukdomen inte går att bota helt, men den goda nyheten är att det finns behandling som förhoppningsvis ska göra henne så bra att hon ska kunna tävla som vanligt igen. Åtminstone i dressyr, huruvida hon kommer gå mer terräng vet vi inte än. Nu har hon alltså fått bromsmedicin och blivit behandlat för en inflammation i strålbensbursan, och efter det har hon varit ohalt! Med rätt ridning och regelbundna kontroller av hennes strålben ska hon förhoppningsvis kunna ridas som vanligt så länge resten av hennes kropp håller.
 
Just nu håller vi på med en igångsättning, med målet att starta dressyr igen i April och förhoppnings vara tillbaka på MSV igen till sommaren!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress