Daniela Andersson

Enorm skillnad på Dia!
För ungefär tre veckor sedan drog vi ut en vargtand på Dia! Tandläkaren var ute för att göra en check på henne, och frågade "Är hon styv i den här sidan?". Och det var hon! Det är ett problem vi haft sedan vi köpte henne, att hon är extremt stel i vänstersidan och alltid kämpar emot handen där. Dessutom har hon varit lite orolig med huvudet i allmänhet.
 
Det visade sig att Dia har haft en vargtand på höger sida, som suttit precis i det läge där bettet sitter. Så bettet har hela tiden slipat på vargtanden som nötts ner hela vägen till tandköttet och gjort ont hela tiden vid ridning. Dessutom hade hon en del hakar som orsakat låsningar när hon tuggat.
 
Efter att vargtanden dragits ut fick hon bara ridas bettlöst i två veckor - så det blev istället två veckos promenad för hand. Hon hade ju redan vilat några veckor efter att ha trampat in tåkappan på skon i hoven, och sedan sträckt sig i hagen, och jag har aldrig ridit henne bettlöst förut, så det kändes lite som att leka med döden att hoppa upp första gången på flera veckor på hackamore!
 
Nu när jag har börjat rida igen märkar jag SÅDAN ENORM skillnad på Dia! Det är som en helt annan häst! Det enda jag inte riktigt tyckt om med att rida Dia är att jag upplevt att hon varit ganska hård och "dragig" i munnen. Och nu när vargtanden är borta är det som bortblåst! Hon är som smör i munnen, inte stel alls åt höger, slår inte allt med huvudet lika mycket och har plötsligt börjat ta förhållningarna utan tjafs. 
 
Så roligt att hoppa upp på sin häst efter att den bara promenerats för hand i en månad, och den känns finare än någonsin förut istället för springig och stel! Det är så tydligt att det man många gånger tolkar som dumhet och oridenhet istället orsakas av smärta någonstans.
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress