Daniela Andersson

Dia är halt!
För två veckor sen när jag skulle rida dressyrträning för Åsa kom vi inte längre än till uppvärmningen innan vi märkte att Dia var halt. Vi avbröt såklart träningen, och Åsa gav Dia laser både den kvällen och dagen efter. Vi avvaktade ett par dagar och hoppades att det bara skulle vara träningsvärk, men när hältan fortfarande satt i ringde vi veterinären.
 
Vanligtvis åker vi alltid till Mälarkliniken, men de hade väldigt dåligt med tider så istället blev det Brunmåla den här gången. Väl där hade Dia lyckats dra av sig ena bakskon och trampa i tåkappan in i sulan i transporten! Gah! Men som tur är blev det inga större skador på hoven. Däremot var hon halt lågt på höger fram. Hon blev bedövad i hoven, och då var hältan borta. Så det togs hela 11 röntgenplåtar på hoven.
 
Som tur är verkade dock inget större vara fel med hoven, utan problemet tycktes vara att hon fastnat med hoven eller något liknande, vilket hade ruckat sömmarna ur sin normala plats. Det var alltså sömmarna som tryckte och gjorde ont. Så Brunmålas hovslagare tog av Dia skon, och hon fick Jodopaxomslag som skulle sitta på i några dagarn innan en ny sko kunde slås på. Nu har hon fått på en sko och skrittat i ca 1,5 vecka. Om ett par dagar är det dags att börja jogga igen. Tanken är att vi ska på återbesök i slutet av november för att se att det inte verkar vara någon underliggande hälta. Vid återbesöket ska hon ridas normalt för att det verkligen ska visa sig om det är något som är fel, förutom sömmarna.
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress